Tugas Sekolahan

Kumpulan Tugas-Tugas Sekolah

Tugas Bahasa jawa Moco Alur Cerito

Kembang Katresnan

 Saben istirahat sari karo yuli banjru cepet-cepet tuku jajan ing kanthin.  Sari lan yuli iku wis kancanan suwi.  Saben istirahat wong loro kuwi seneng njajan ini kanthine bu Rini.  Ora mung seneng jajane amerga ono wong sing disenengi karo Sari.  Saben ketemu karo Roni, sari mesam-mesem sak karepe dhewe, sari kuwi sumeh karo kanca-kanca, dadine akeh sing seneng kancanan karo ndeknene.  Saben njajan sari mesti ketemu karo putri.  Meneng-meneng putri kesengsem barang karo roni.  Saben sari karo yuli ketemu putri, mesti padha lirik-lirikan. Putri kuwi seneng ngomongke sari ning mburine.  Putri ora seneng sari amarga putri disaingi karo sari.  Sari wes kerasa amarga saben ketemu karo putri, ndeknenen seneng dipliriki.

Sakwise istirahat, sari karo yuli mbali ing kelas.  Wektu kuwi kabeh kelas podho bebas kabeh.  Sari ora percaya wektu kuwi Roni teka ing kelase ndeknene.  Roni lungguh ing ngarep kelase sari, atine sari wis ora nggenah kabeh, sari intak-intek ana ing jendela karo ngguya-ngguyu.  Yuli kaget, “Ono opo tah sawang kowe mesam-mesem terus?” “Kuwi lho Yul, ana Roni ing ngarep kelas”.  Putri langsung teko ngampiri Roni.  Sari langsung lungo lan ora gelem maneh ngoyaki Roni.

Wektu ning sekolahan ana lomba, sari, Yuli lan kancane maneh kuwi mlaku-mlaku.  Terus Sari ketemu Ronilan Roni mesem karo Sari.  Atine sari langsung seneng lan jingkrak-jingkrak.  Meneng-meneng Roni seneng karo Sari barang, tapi Roni isin-isin.  Putri ora seneng yen sari nyedhaki Roni, putri langsung nggolek-nggolek informasine tentang Roni kabeh.

Akhire sak wektune kelas dioplos maneh, Sari lan Yuli manggon bareng maneh.  Sing ora pathi nyenengke Roni lan Putri enthuk kelas sing podho.  Sari wektu ndeloki Roni lan putri langsung pasrah wae nek wong loro kuwi manggoni kelas sing podho.

 a.       Temane          =     katresnan

b.      Alure             =     maju, mundur

c.       Penokohan lan pewatakane

Sari                =     apikan lan sumeh

Yuli               =     Setia karo konco lan apikan

Roni               =     Menengan lan sumeh

Putri               =     Seneng ngrasani lan sirikan

d.      Latare            =     Kanthin, kelas, (sekolahan)

Yen Arep Download nang kene iso Disni
tinggal download aja gan, tapi inget di edit dlo ya
jangan lupa corat coret di bawah ya ….
semoga bermanfaat ^^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 26, 2013 by in Bahasa Jawa.
%d bloggers like this: