Tugas Sekolahan

Kumpulan Tugas-Tugas Sekolah

Pokok Pikiran seko Berita TV

Stasiun TV                    :    TV Borobodur

Wektu Penayangan       :    19.00/15 Januari 2011

Acara                            :    Berita TVB

 Korban Gunung Merapi

Wes seminggu, warga desa Sirahan, Kecamatan Skalan, Kabupaten Magelang ngungsi ning SD Sriwedari 3 Kabupaten Magelang.  Ana 40 warga desa sing ngungsi.  Ning pengungsian para warga pada kekurangan banyu resik kanggo adus, mangan, ngombe, umbah-umbah lan ngisahi.

Ora akeh wong sing gelem mbantu para korban Gunung Merapi.  Pemerintah ya mung maringi janji bakal mbantu para korban bencana.  Nangaing, nganti saiki durung ana bukti.  Nyatane para korban iku mbutuhake mie instant, beras, obat-obatan, susu kanggo bocah-bocah cilik, sabun, odol lan klambi.

  • Pokok Pikirane:

–  Wes seminggu para warga Desa Sirahan, Kecamatan Skalan, Kabupaten Magelang ngungsi ning SD Sriwedari 3 Magelang.

–   Ora akeh wong sing gelem mbantu para korban Gunung Merapi.

Ditemua’ake Wong Mati Amarga Overdosis Jamu

Sekitar jam 2 esuk, polisi nemuake Mbah Kakung sing mati ning kamar hotel Jepara.  Mbah Kakung iki umure kira-kira 66 taun.

Critane, sakdurunge Mbah Kakung mau mati, deweke lagi kencan karo wong wadon kang umure 17 taun.  Mbah Kakung mau ngunjuk jamu kang diwenehi kapsul tambah stamina kang ngluwihi dosis.  Akhire sakwise ngombe jamu mau, deweke ngetoake cairan puteh akeh wusane saka lambe karo irung. Lan pas ditemukake, gemletak ning kasur hotel.  Wong wadon mau langsung lunga ninggalake Mbah Kakung amarga wedi ditangkap polisi.

Sakwise kuwi, Mbah Kakung mau digowo menyang rumah sakit kanggo diotopsi.  Mbah Kakung mau jebulane keracunan lan keluwihan dosis jamu.  Sakwise diotopsi, Mbah Kakung mau digowo ning omahe Desa Tanggul Klarik, Jepara karo polisi.  Siti bar delengi bojone mati amarga keluwihan dosis, dewekw langsung semaput utawa ora sadar.

 Pokok-pokok pikirane:

–    Polisi nemukake Mbah Kakung sing mati ning kamar hotel Jepara.

–   Mbah Kakung mau mati amarga ngunjuk jamu stamina kang kluwihan dosis.

–   Mbah Kakung mau digawa menyang rumah sakit kanggo diotopsi.

Yen Arep Download nang kene iso Kie Kene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 26, 2013 by in Uncategorized.
%d bloggers like this: