Tugas Sekolahan

Kumpulan Tugas-Tugas Sekolah

Cerito Wisata Nang Jakarta Lan Bandung

Wisata Menyang Jakarta lan Bandung

Tanggal 18 Oktober 2010 ing sekolahku dianakake widyawisata. Widyawisatane menyang Jakarta lan Bandung. Ing Jakarta papan kang dituju yaiku TMII, Planetarium, Gelanggang Samudra, Dufan, Pantai Ancol, lan sapanunggale. Manawa ing Bandung yaiku Museum Geologi, Ciater lan Cibaduyut.

Mangkat ing Jakarta udakara jam telu sore lan sadurunge dikei pengarahan dhisik. Aku lan kanca-kancaku goleki panggonan ing bus. Sawise iku mangkat.Ing bis aku lan kanca-kancaku padha geguyonan.Lan bengine karaokenan.

Tekan ing Jakarta udakara jam papat esuk.Aku lan kanca-kanca padha golek kamar dhewe-dhewe ing hotel Desa Wisata. Sawise iku padha sholat lan adus. Udakara jam enem esuk aku lan kanca-kanca padha poto-poto. Sawise iku padha sarapan lan nuju Planetarium.

Tekan ing Planetarium aku lan kanca-kanca bisa ngeti lintang, wulan, lan liya-liyane. Sawise iku nuju Gelanggang Samudra. Ing kana ana atraksi anjing laut, lumba-lumba, lan paus putih. Wektu atraksi wis bubar aku lan kanca-kanca nuju ing Dufan.

Ing Dufan aku lan kanca-kancaku numpak kora-kora, bianglala, gajah bledug, mlebu istana boneka lan liya-liyane. Paling nyenengake iku numpak kora-kora.rasane kaya ora nduwe bobot.kaya enteng.Aku nganti njerit-njerit.Numpak bianglala uga enak.Ing dhuwur bisa ngeti pamandangan ing kana iku.Sawise iku kabeh menyang Pantai Ancol lan makan malam. Sawise iku bali ing hotel lan istirahat.jam sanga aku turu namung kanca-kanaku isih padha crita.Udakara jam rolas aku nglilir.Aku ora bisa turu.Aku bisa turu jam siji.

Esuk-esuk padha tangi, adus lan sarapan uga siap-siap mangkat menyang Bandung. Tekan ing Bandung, tujuan pertama yaiku Museum Geologi.Ing museum akeh watu-watu,kristal,tulang-tulang lan sapanunggale.Sawise iku nuju menyang Ciater.

Tekan ing Ciater aku sholat ashar dhisik. Ing banyu panas padha poto-poto lan ciprat-cipratan. Miturut crita banyu kuwi bisa nambani lelara rematik lan lelara tulang liyane.Sawise iku menyang Cibaduyut.

Ing Cibaduyut aku blanja kaos, jakrt, sandal, lan liya-liyane. Namung aku ora tku oleh-oleh. Sawise iku makan malam lan bali ing Demak.aku kesel lan turu ing bis.Aku seneng banget.

yen arep download nang kene iso —->> Kene Lho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 26, 2013 by in Bahasa Jawa.
%d bloggers like this: